dilluns, 13 de febrer del 2012

El coltan l’assassi de moltes persones


El coltan l’assassi de moltes persones:
“ El meu consum pot ser mes responsable si...” tingues en compte d’on provè el Coltan.
Que es el coltan: El coltan es un metall, que es troba en grans quantitats al Congo i te una gran capacitat de carrega electrica.
Com s’extreu el coltan: S’extreu a base de un treballadors que excaven i tiren aigua i a causa del que pesa el coltan baixa i es diposita al fons. Aquest treball està molt ben pagat.
Financiant el conflicte: Les nacions unides va descobrir que el Coltan anaba molt ben pagat i va escampar per bastants països que exreien coltan al Congo. Rwanda i Burundi va pasar a robar coltan ja que anaba molt ben pagat i tots neguen que an exportat recursos naturals “Coltan” del Congo.
Conseqüències mediambientals: A causa de voler buscar tan de coltan han anat invadint els Parcs Nacionals del Congo, i tambè utilitzen als elefants i als goril·les com a aliment.
Seguim pistes: Ara estan seguint pistes i les companyies estan rebutjan tot el Coltan que ve de l’Africa Central. Ara vigilen aixo i encara que es coli alguna cosa de COltan del Congo ells intenten que no. Ara els mobils, ordinadors... y altres dispositius intenten que no siguin de Coltan del Congo.
 El meu punt de vista: El meu consum pot ser mes responsable si en comptes de comprarme un mobil nou cada 8 mesos utilitzo el que tonc fins que es trenqui o si no hem canvio de televisio o de ordinador perque han sortit coses mes modernes i boniques.
Don e extret la informació: http://www.pagaelpato.com/coltan/ , del power point del profesor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada