dilluns, 27 de febrer del 2012

calendari de l'hort

Calendari de optativa.
MES DE GENER
FEINES ALS HORTS
Plantarem: cebes, enciams, escaroles i bledes. Sembrarem en grana julivert, pèsols, faves i espinacs. Recol•lectarem cols, bròquils, bledes, apis, pastanagues,espinacs i porros. S’han d’esporgar els fruiters. S’han de plantar els fruiters de pinyol. S’han de tallar branques seques de l’avellaner
MES DE FEBRER
FEINES ALS HORTS
Sembrarem apis, xirivies, enciams, raves, pèsols, faves i espinacs. Plantarem; cebes, cols, escaroles, bròquils, bledes, maduixes i alls. Recol•lectarem naps, escaroles, porros, cols i pastanagues. Tallarem les canyes amb la lluna vella. (que utilitzarem a l’estiu i a la primavera per les mongeteres i les tomateres). Trasplantarem les plantes de viver. Esporga de fruiters, arbres caducs i arbustos que hagin florit. Plantar arbres de fulla caduca.
MES DE MARÇ
FEINES AL HORTS
Se sembren i se planten la majoria de les espècies horticultores. Llavors més importants per a sembrar: escarola, enciam, pastanaga, porro i rave. Preparació el planter de tomaques, pebrots i albergínies ( lluna vella de Març amb caixes plenes de terra-fem i col•locades en un lloc arrecerat. Llavors enterrades a mig centímetre, Cal regar amb polvoritzadors).


calendari de l'hort
Adam Méndez
3rB materia obtativa 2ntrimestre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada